bugün
yenile
    1. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      şişmanlama korkusuyla yememe sonucunda, aşırı ve yaşamı tehdit eden boyutlarda zayıflamaktır.
    2. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
    3. 8
      +
      -entiri.verilen_downvote
      genel olarak 12-18 yaşları arasında başlar şişmanlamaya karşı ağır korku vardır bilinçli olarak aşırı zayıf kalma çabası gösterir ideal kilodan yaklaşık olarak %15 eksiklik vardır çoğunlukla kızlarda görülür yüksek ve orta sosyokültürel düzeyde daha sık görülür
    4. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      aynaya her baktiginda kendini sisman gorur iskelet haline gelmis olsa bile. ozguvensizdirler.
    5. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      sağlıkçı meslektaşlarim kendini belli etmişler hemen ((:
    6. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bu hastalığa yakalananlar yemek yediğinde vicdan azabı çekerler, rahatsız olurlar. kurtulması zordur. ne kadar zayıf olurlarsa o kadar güzel olduklarını düşünürler. genellikle çözüm olarak yemek yedikten sonra kusarlar. kusmak da bir süre sonra diş eti çekilmesine, mide problemlerine, saç dökülmesine neden olur. müshil ilacı içebilirler.
    7. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      derste dinlediğim kadarıyla bu insanlar çok güzel yemek pişirir, yemekli toplantılar düzenler ve etraflarındakilere yedirmeyi çok severlermiş. aynı zamanda hangi besinde kaç kalori olduğuna,değişim listeleri de dahil olmak üzere hakim olup fazladan 1 kaloriye bile tahamülleri yokmuş. tedavide ne zaman tartılacaklarını söylememek gerekirmiş çünkü tartımdan önce tartida fazla çıkmak için litrelerce su içmek , kendilerini kabız yapmak gibi çeşitli yollara başvurabiliyorlarmiş.beslenme bozukluğundan çok psikolojik bir bozukluk bence.
    8. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      yanlış hatırlamıyorsam kilo alma korkusuyla yeme içmeden kaçınıp aşırı zayıf kalma durumu. (bkz: nevroza)
    9. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      medyada manken hastalığı olarak geçmesine sinir olduğum küçümsenmemesi gereken çok ciddi bir psikolojik hastalıktır. genellikle obsesif anksiyeteli kişilerde görülür. farklı sebepleri vardır. kişi her zaman zayıflama amacında veya 0 beden olma takıntısında değildir. yaşadığı stres , travma vb. ruhsal hasar bırakabilen durumlarda bu durum bir tepki olarak da ortaya çıkabilir. kişinin iştah kesilmesi açlığı git gide unutması.. bir nevi açıkla intihardır. kişi sosyal çevresini git gide kısıtlar yemek yemek onun gözünde çok başka bir boyuta ulaşmıştır.vücutta beyinde hormonlarda (özellikle kadınlarda) ciddi problemlere sebep olur . ölüm oranı en yüksek olan psikolojik hastalıktır.
    10. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kişide vücut algısının bozulması ile gözlenen bozukluktur. kişi yemek yemez, yediğini kusar, aldığı besin vücudunun ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediği için beden ciddi bir çöküntüye uğrar. yemek yememesinin nedeni şişmanlama korkusudur. son üç ayda kişide belirli bir kilo kaybı, çıkartma yahut kısıtlama davranişı varsa bu tanı konulabilir. i̇ki alt tip vardır; çıkarıcı(kusucu) ve kısıtlayıcı. kısıtlayıcı grubun iradesi daha kuvvetlidir. yemezler. kusucu kısımda ise ciddi kişilik bozuklukları gözlenebiliyor. bakın, bu insanlar okumuş insanlar. yani okullu. haliyle durumun farkında olduğunu falan söyleyebilirler ama külliyen yalandır. kişi sizi kandırmak için söyler bildiğini okumaya devam eder. genelde yemekten başka bir şey düşünmezler. böyle temel bir ihtiyacı da es geçmek kişide ciddi sorunlar yaratır. bu kişilerde ilave olarak depresyon gözlenir. çünkü adamın vücudunda besin yetersizliğinden dolayı serotonin kalmaz, hormon düzeni iflas eder. bu yüzden antidepresanlar da işe yaramaz. (antidepresan çalışma mantığı için: (#1935267)) bu hastaları ya alır besi tavuğu gibi bağlayıp beslerler(egzersiz yasaklanır. çünkü adam zaten günde 300 kalori ile başlıyor onu da yakacağım diye klinikte aşağı yukarı koşmaya uğraşırsa sıçar), ya da kalp, iç kanama gibi sorunlarla ölür. zaten bu depresyon gibi çoğu yancı sorun beslenmenin düzenen girmesi ile sona erer. binde 4 gözlenir. genelde kadınlarda gözlenir. erkeklerde kas dismorfisi olarak gözlenir. ergenlik ile başlar. müdahale edilmezse ölüm riski her on yılda %5 katlanarak artar. aslını soracak olursanız anlaması çok basittir. hastanın vücut sistemleri aksar, yanakları şişer, kıllanma gözlenir, dişler çürür, parmak, cilt sağlıksız bir görünüm alır; endokrin eksikliği, adet görmeme gözlenir, ödemden ötürü bacaklar şişebilir. ciltte kılcak kanamalar gözlenir. ekinoz gibi karartılar gözlenir. karaciğer çalışmazsa da cilt sarı siyah olur.